Home

Hosting

Portfolio

Contact

Internet Nieuws

Kvk nummer verplicht

SP wil SIDN opheffen

 

SP wil SIDN opheffen

 

De Socialistische Partij wil de uitgifte van webadressen weghalen bij de SIDN en onderbrengen bij de overheid. Dat schrijft Webwereld. Volgens de SP is de verdeling van zogenaamde numerieke domeinnamen vorige week oneerlijk verlopen.

Deze URL's zijn verdeeld volgens het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Daardoor liepen de mailservers van de SIDN vast, omdat veel bedrijven scripts zouden hebben gebruikt om hun aanvragen te versturen.

 

Eerlijk

 

Kamerlid Arda Gerkens vindt dat "belachelijk". Ze wil dat de uitgifte wordt geschrapt en dat er een nieuwe, eerlijke verdeling komt: "Dat kan door een loting, een veiling of op andere manieren. Uitgiften van zulke felbegeerde domeinnamen, waar elke Nederlander recht op heeft, mogen niet worden gekaapt door een bedrijf dat het beste stukje techniek weet in te zetten."

 

Brevet van onvermogen

 

Gerkens noemt de "oneerlijke verdeling" het zoveelste brevet van onvermogen van de SIDN. Ze wil dat alle taken van de stichting worden overgedragen "aan de democratisch gecontroleerde OPTA". De SP heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Pas wanneer die zijn beantwoord, wil het ministerie van Economische Zaken reageren op het voorstel van Gerkens